Екипът на Фестивал и академия Алегра“ обявява началото на Международния конкурс Алегра“.

...
Екипът на Фестивал и академия Алегра“ обявява началото на Международния конкурс Алегра“.
Коментари Харесай

Фестивал и академия „Алегра“ обявява конкурс за цигулари, виолисти и виолончелисти

Екипът на Фестивал и академия „ Алегра “ афишира началото на Международния конкурс „ Алегра “ .

В първото си издание през 2021 година той ще бъде за инструментите цигулка, виола и виолончело . Конкурсът е отворен за инструменталисти родени преди 18 юли 2005 година, без значение от националността им.

има за цел да оцени художественото показване на участниците, както и техните самостоятелни инструментални благоприятни условия: Изключително висок авторитет на новото съревнование ще донесе и журито, в което ще бъдат Албена Данаилова (цигулка) и Петер Шомодари (виолончело) от Виенската филхармония, Диянг Мей (виола) от Мюнхенската филхармония, цигуларите Светлин Русев и Себастиан Херман , виолистът Вилфрид Щреле , виолончелистът Ласло Феньо - и четиримата - професори в елитни висши учебни заведения в Швейцария и Германия, диригентът Марк Кадин , лютиерът Владо Тилев .

Предвиждат се , измежду които са инструмент от сбирката на Владо Тилев , солистично присъединяване в идващия креативен сезон на Симфоничния оркестър на БНР и премия на публиката .

Повече детайлности за изискванията за записване и осъществяване на Международния конкурс „ Алегра “ описа в предаването " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт " артистичният шеф на Фестивал и академия „ Алегра “ в Русе Петър Найденов . Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР